Command Conquer Tiberian Sun ikon

Command & Conquer Tiberian Sun İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Command & Conquer serisinin devamı niteliğinde olan Command & Conquer Tiberian Sun, oyun camiasında bizleri ekran başında en çok tutan oyunlardan bir tanesi olmayı başarmıştı. Oyun konusu itibari ile oldukça yaratıcı tasarlanmış. Oyunun o ilgi çeken muhteşem konusuna şöyle kısaca değinelim;

Klasik mekanik yasalarını altüst eden dahi fizikçi Albert Einstein, büyük Rölativite Teorisi üzerinde çalışmalarına devam ederken çok büyük bir buluşa imza atarak zaman makinesini icat etmiştir. Felsefi olarak biraz tezat olsa da makine harıl harıl çalışmaktadır. İlk kez bir icat hayırlı bir iş için kullanılmış, ikinci cihan harbi engellenmiştir. Fakat cihan harbi olmayınca güç kaybetmeyen Sovyetler Birliği ortalığa veba gibi yayılmaya çalışmıştır. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra ortaya bu kez de terörist bir grup çıkmıştır. Bu aşırı kötü grubun başında aşırı kötü emelleri olan ve Command & Conquer Tiberian Sun’daki kel adam olarak bilinen Kane vardır. Biz Kane’i bir önceki oyunda öldü bilirdik ama meğer Kane, yıkılmamış ayaktaymış. Ve yine dünyanın başına bela olmaya devam edecekmiş.

Command & Conquer Tiberian Sun tamamen karakterler üzerine kurulu bir oyun. Her şey karakterlerin tipik özellikleri ve gücü üzerinden ilerliyor. Örneğin oyunda en çok karşılaşacağımız karakterlerden birisi olan McNeil. McNeil, GDI’ların karizmatik başkahramanı. Yok, eğer ben GDI sevmem illaki NOD’lardan olacağım derseniz bu kez de Slavik’i canlandırmış oluyorsunuz. Barışa inanmayan bir karakter olan Slavik, oyunun en yetenekli karakterlerinden bir tanesi. Bir de Solomon var ki adam bitmek tükenmek bilmeyen bir azim ile GDI’lara kumandanlık yapıyor.

Öncelikle şunu belirtelim ki oyunun grafikleri iyi. Simülasyon değil arcade mantığı ile tasarlanmış olmasına rağmen grafikler başarılı duruyor. Sesler de aynı şekilde iyi çalışılmış. Oyunun en iyi yanı ise gelişmiş yapay zekası. Oyunun yapay zekası çok ince çalışılmış. Oyunda ayrıntılar ön planda duruyor. Düşman asla sabit bir taktik kullanmıyor. Sürekli değişen ve gelişen taktikleri ile sizi zorluyor. Hatta şanssız biri iseniz ordunuzun üzerine meteor bile düşebiliyor.

Bir de şöyle bir olay var; eğer askerleriniz uzun süredir ölmeden sizin emrinizde çalışıyor ise çalıştığı süre oranında tecrübe ve yetenek kazanıyor. Zeka ve yetkinlikleri artıyor. Hatta pusu bile kurmaya başlıyorlar. Bu da uzun süre hayatta kalmış takımların gücünü arttırıyor. Bu sebeple askerlerinizi hayatta tutmak konusunda daha hassas davranmanız gerekiyor.

Tabi ilginçtir ki oyun paketini satın aldığınızda CD’lerin yanında bir de kullanım kitapçığına sahip oluyorsunuz. Bu da oyunla ilgili fikir edinmenizi sağlıyor. Oyun içerisinde her koloninin kendisine ait özellikleri olan birim ve binaları var. Bunlar inşa merkezi, güç santrali, rafineri, kışla gibi temel yapılar ile Helipad ve SAM gibi özel yapılardan oluşuyor. Binalar çeşitlilik bakımından oldukça zengin. Bu da oyuna hakim olmanızı gerektiriyor. Kendine has özellikleri ile Wolverine, Cyborg, Titan gibi çeşitli birimler mevcut. Ortak birimler olduğu gibi NOD’ların ve GDI’ların kendine has birimleri var. Örneğin GDI’lara has özel bir birim olan Disc Thrower mevcutken, NOD’ların da Rocket Infantry gibi kendine has birimleri mevcut. Oyun, birim ve binalar bakımından oldukça zengin.

Oyunun arayüzü de oldukça pratik tasarlanmış. Kolayca seçimler yapabiliyorsunuz. Oyunda iki çeşit oynama modülü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Campaign iken diğeri de çoklu oyuncu destekli Mutiplayer modülü.

Oyun oldukça geniş bir altyapıya ve iyi bir yapay zekaya sahip. Eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz harika bir strateji oyunu olan Command & Conquer Tiberian Sun’ı tüm strateji severlere öneriyoruz.

Artıları
  • Çok eğlenceli
  • Hızlı yüklenme süreleri
  • Harita oluşturabilme
  • Güzel planlanmış görevler
Eksileri
  • Kendini tekrar ediyor
  • Yeni oynayacaklara grafikler eski gelebilir