Dynasty Warriors 6 ikon

Dynasty Warriors 6 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Omega Force bu kez Dynasty Warriors serisinin altıncısı ile karşımıza çıkıyor. Koei firmasının dağıtım işini üstlendiği oyun; PS, Xbox ve Pc platformlarında oyun severler ile buluşuyor.

Vurdulu kırdılı oyunların klasiklerinden olan Dynasty Warriors, serinin hiçbir oyununda çizgisini bozmadığı gibi son oyununda da bir değişikliğe gitmeyerek çizgisini korumaya devam ediyor. Bu da bizi oldukça keyiflendiriyor. Çünkü Dynasty Warriors gibi stratejiden çok vurdu kırdıya dayanan kaliteli oyunların sayısı oldukça az.

Öncelikle oyunun oynanabilirlik açısından bir önceki oyundan hiç farkı yok. Zaten yenilik olarak oyunda birkaç karakter ve yeni senaryolar dışında bir iyileştirilmeye gidilmiyor. Aslında oyunun çalışma mantığı da bu. Temelde var olan bir hikaye, kahramanlar ve her sürümde yeni maceralar. Fakat Omega Force, altıncı sürümü için oldukça güzel birkaç yenilik daha yapmış. Özellikle bu kısma göz atmak oldukça faydalı olacaktır. Bu yenilikleri şöyle bir incelersek;

“Yetenek Ağacı” ile başlayalım.

Karakterinizin seviyesini geliştirdikçe kazandığınız yetenek puanları ile yetenek ağacında (skill tree) mevcut olan belirli özel yetenekleri karakterinize ekleyebiliyorsunuz. Yetenek Ağacındaki yetenekler kolay ulaşılabilirden zor ulaşılabilire kadar soldan sağa doğru sıralanmış. Yetenek Ağacı ile sadece yetenek öğrenmek zorunda değilsiniz, var olan güçlerinizi de geliştirebiliyorsunuz.

“Renbu Sistemi” ile devam edelim.

Oyundaki en köklü yenilik Renbu Sistemi diyebiliriz. Renbu, aslında yeni bir kombo sistemi. Oyunun daha önceki sürümlerinde kombonun gücü karakterin silahının gücüne göre değişiyordu. Renbu sisteminde ise rakiplerinize saldırı gerçekleştirdikçe saldırı seviyeniz de gelişiyor. Yani ne kadar çok düşmanı öldürürseniz o kadar çok güçleniyor ve yetenek kazanıyorsunuz. Bir nevi tecrübe kazanma şekli olarak düşünebiliriz. Renbu sisteminin bir diğer özelliği ise saldırı yapmadıkça Renbu seviyenizin düşmesi. Siz rakiplerinize saldırı gerçekleştirmedikçe yetenekleriniz azalıyor ve daha güçsüz saldırılar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Oyunu oldukça estetik kılan bir özellik olduğundan hiç şüphemiz yok. Oyunda en beğendiğimiz yenilik zaten Renbu sistemi. Oyunu daha gerçekçi kıldığını söylememiz mümkün.

Oyun seçeneklerini inceleyerek devam edelim. Öncelikle oyun hoş ve sade bir ana ekran ile sizi karşılıyor. Ana ekranda sizi çeşitli oyun modları bekliyor. Bunlar sırası ile;

Musou Mode: 17 adet karakterden birini seçerek oynamanıza izin veren Musou Mode, klasik olarak bir senaryo ilerleme modunu temsil ediyor. Oyun içerisinde izlemesi oldukça keyifli sinematikler de mevcut. Bu sinematikler can sıkacak kadar uzun olmadığı gibi anlaşılmayacak kadar da kısa değil. Tam kararında ve oldukça keyifli bir izlenim sunuyor.

Free Mode: Adından da anlaşılacağı kadar serbest bir mod. 41 ana karakterden birini seçerek istediğiniz haritada at koşturmanıza izin veren bu mod ile çok eğlenebileceğinizi söylemek mümkün.

Challange Mode: Benim bizzat en zorlandığım mod diyebiliriz. Zamana karşı bir yarış sergilediğiniz bu mod ile çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Örneğin şu kadar sürede en büyük hasarı ver, şu kadar sürede en çok adamı öldür, yağmala, kır-dök gibi.

Camp: Tam anlamıyla bir bilgi hazinesi diyebiliriz. O güne kadar açtığınız karakterlerin tüm özelliklerini görebileceğiniz bir mod. Ayrıca oyundaki tüm savaşları harita ve tarih bilgileri de dahil olmak üzere ayrıntıları ile inceleyebiliyorsunuz.

Oyun genel olarak oldukça basit ve eğlenceli. Kontrolleri oldukça kolay. Oyun sizi zorlamak ve sinirlendirmek için değil hoşça vakit geçirmeniz için tasarlanmış. Oyunda sizi en çok zorlayacak şeylerin düşman bossları olduğunu ve bu bossların 5 tanesi ile aynı anda mücadele edebildiğinizi düşününce oyunun zorluk seviyesi hakkında daha iyi bilgi edinmiş olacaksınız.

Grafikler ve animasyonlar donanımınızı asla yormayacak çünkü yüksek bir performans sunmuyor. Ses ve grafik kalitesi orta seviyede diyebiliriz. Oyun genel olarak ise ortanın üzerinde bir performans sunuyor.

Artıları
  • Değişik kontroller
  • Akıcı oynanış
Eksileri
  • Hikaye modunda tüm karakterler oynanabilir değil
  • Dövüşler esnasında yavaşlamalar var
  • Dövüş arası sinematikleri bu versiyonda yok