Alone in the Dark ikon

Alone in the Dark İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Alone in the Dark, Eden Games tarafından geliştirilip 2008 yılında Atari tarafından yayınlanan korku tabanlı macera ve aksiyon oyunudur. Yabancıların survival horror ismini verdikleri hayatta kalmaya çalışmaya korkunç bir ortamda çabaladığınız oyun oynayanları korkutabilmeyi başaran oyunlardan. Alone in the Dark önce 90’lı yıllarda bir televizyon dizisi daha sonra sinema filmi ve en son olarak da oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda karizmatik Edward Carnby karakterini yönetiyorsunuz. 2005 yapımı Alone in the Dark filminin de başrol karakteri olan dedektif Ewdard Carnby doğaüstü olayları çözmeye çalışır. Oyundaki görevi ise karanlık güçler tarafından ele geçirilip tekrar dizayn edilmiş New York Central Park’ta gelişen gizemli olayları çözmeye çalışmak. Bunları yaparken serbest dolaşıma sahipsiniz. Çevre detaylarının ön plana çıktığı oyunda çevredeki objelerle de etkileşime geçebiliyorsunuz.

Oyunda da dizideki gibi bölümler halinde farklı farklı olaylar ele alınıyor. Her bölümü oynamak ortalama 30-40 dakika sürüyor. Oyunun diğer oyunlarda görmeye pek alışık olmadığımız bir özelliği sayesinde kayıtlı oyunu tekrar açtığınızda tıpkı bir dizinin özeti gibi daha önce neler olduğu ve nerede kaldığınız ile ilgili kısa bir özet geçiliyor. Yine bölümlerin sonları da öyle bir şekilde bitiyor ki gelecek bölümde ne olacağını çok merak ediyorsunuz.

Oyunun hikayesi ödüllü yazar Lorenzo Carcaterra tarafından yazılmış. Oyunda baş düşmanınız Lucifer ( şeytan ) ve onun kötülük dolu ajanları. Oyunda belli bir senaryo olsa dahi, oyunun öncelikli amacı oyuncuyu korkutmak. Bu yüzden birdenbire karşınıza olmadık yerlerden çıkacak zombilere, birden son ses korku müzikleri girmesi, sessiz sessiz ilerlerken bir yerlerde gıcırdayan metallerin sesleri ile sık sık karşılaşacaksınız. Oyunda çok sayıda silah yer alıyor. Bu silahlarla hem şeytanın ajanlarını hem de oyunun sonunda kendini öldürüyorsunuz. Eden Games tarafından geliştirilen TWILIGHT motoru sayesinde detaylı ve gerçekçi bir çevre oyunda size sunuluyor.