RoboBlitz ikon

RoboBlitz İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Robotların da kalbi var…”

RoboBlitz, Naked Sky Entertainment tarafından tasarlanan ve geliştirilen bir bulmaca – aksiyon oyunu. Oyunun dağıtımcılığını Microsoft Game Studios yaparken oyun motoru olarak da Unreal Engine 3 gibi bir oyun canavarı kullanılmış. Oyun şimdilik sadece Microsoft Windows ve Xbox 360 platformlarında çalışıyor. Oyunun piyasaya çıkışı ise 7 Kasım 2006. Oyun sadece Single Player yani Tekli Oyuncu olarak oynanıyor. Oyunun OXM karnesi de -peşin olarak söyleyelim- 10 üzerinden 8.5/10. Yani oldukça sağlam bir not almış alan oyun ilginç konusu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Temel olarak oyunda bir robotun hayatını canlandırıyoruz. Bu kulağa ilginç bir fikir gibi geliyor olabilir ama hepimiz zaten bir robot olmanın nasıl olduğunu merak eden insanlarız. Ayrıca robotlara karşı korkuyla karışık bir sempatimiz var. Ve RoboBlitz gibi bir oyun ile de robot olmanın nasıl bir duygu olduğunu da öğrenmiş oluyoruz. RoboBlitz aslında Naked Sky Entertainment’in uzun soluklu bir projesinin olması yanı sıra oldukça da iddialı. Blitz adında bir robotun dünyayı uzay korsanlarına karşı korumasını konu edinen oyun büyüklü küçüklü 19 bölümden oluşuyor.

Hangi oyunda Unreal Engine 3 ve türevi bir oyun motorunun kullanıldığını duysak oyundan beklentimiz hemen yükseliyor. Yani bir oyunda Unreal motoru kullanmış ise otomatikman oyun çok sağlamdır fikrine kapılıyoruz. Çok şükür RoboBlitz bu beklentimizi kırmadı ve oldukça yaratıcı olan fikrini de iyi bir şekilde işleyerek çöpe gitmesini engelledi. Zaten oyunun Metacritic kullanıcı oylaması da 8.2/10. Yani oyun oldukça beğeniliyor. Bizim de çok beğendiğimizi söyleyebiliriz.

RoboBlitz bizleri oldukça sevimli bir arayüz ile karşılıyor. Zaten kendisi de oldukça sevimli bir robot. Birkaç ufak ayar yaptıktan sonra oyuna başlayabiliyoruz. Loading kısmı oldukça hızlı çalışıyor ve bizleri çok bekletmiyor. Oyuna başladıktan sonra bizleri ufak bir intro karşılıyor. Daha sonra bize bir nesne veriliyor ve bunu belirli bir noktaya taşımamız bekleniliyor. Bu ilk bölümler bizi oyuna ısındırmak ve oyun kontrollerini kavramamızı sağlamak için geliştirilmiş bölümler. Zaten bu bölümleri oynamak çok fazla zamanımızı almıyor bu sebeple de sıkılmıyoruz. Daha sonra da asıl görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaten halihazırda bitirilmeyi bekleyen 19 bölüm ve onlarca irili ufaklı görevimiz var.

RoboBlitz’i dilersek üçüncü kişi bakış açısından dilersek FPS olarak oynayabiliyoruz. Kameralar arası geçiş de oldukça pratik. Üç boyutlu ve güzel grafiklere sahip olan RoboBlitz ayrıca çevre ile etkileşimli olarak tasarlanmış bir oyun. Yani dilersek camları kırabiliyor, eşyaları yok edebiliyor ve değişik mekanik araçları kontrol edebiliyoruz.

Blitz adlı robotun macerasına tanıklık ettiğimiz oyun oldukça güzel grafiklere sahip. Zaten grafiklerin temelinde Unreal Engine 3 gibi bir aslanın yatmış olduğunu biliyoruz. Haliyle grafiklerin kötü olması beklenemez. Animasyonlar ve atmosfer tasarımı da oldukça iyi olmuş. Yanma efektleri oldukça başarılı ve içinde bulunduğunuz atmosfer size bir robotun dünyasını hissettirebiliyor. Oyunun çoğunu yön tuşları – ya da A S D W ve fare kombinasyonları ile oynuyoruz. Kontroller oldukça pratik ve alışmak çok kolay oluyor. Oyunun ayrıca ses ve müzik tasarımları da çok başarılı. Bir robotun dünyasına tanıklık etmek isteyen ve farklı bir atmosfere adım atmak isteyen tüm oyun severlere RoboBlitz’i şiddetle tavsiye ediyoruz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Aksiyon ve maceranın iyi bir karışımı
  • Sesler ve görseller gerçekten çok keyifli
Eksileri
  • Bazı fizik ve kontrol sorunları var
  • Multiplayer seçeneği yok