Gothic 3 ikon

Gothic 3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“İsimsiz Kahraman Geri Döndü”

RPG türündeki oyunlar gerçek dünyada yapamayacağımız şeyleri yapma fırsatı veriyor. Fantastik canavarlar ile boğuşup uzayda yarışabiliyoruz.  RPG, Türkçe karşılığı ile Rol Yapma Oyunları. Özetle; karakterini yönet, geliştir. İşte bu RPG türündeki oyunların içerisinde en çok tutulan oyunlardan bir tanesi de Gothic. Hatta o kadar tutuldu ki şimdi üçüncü sürümü olan (ek yama paketlerini saymaz isek) Gothic 3 ile karşınızdayız.

Serinin ilk iki oyununda olduğu gibi üçüncü oyununda da isimsiz kahramanız. Hani cep telefonunuz çaldığında ekranda bazen “bilinmeyen numara” görürsünüz ya aynen öyleyiz. İsimsiz kahraman mı olunur diyecek olursanız cevabımız hazır, isminizi siz duyuracaksınız. İşte bu da eğlenceli bir maceraya kapı aralayan bir olay. Öyle bedavaya bilmem ne timinin efsane komutanı olmak yok, çalışıp hak edeceksiniz. Orc’ların yıkıp yağmaladığı isyankar ve zayıf insanlığı kurtarmak da Orc’lar ile bir olup insanlığı yıkmak da ikisine birden kafa tutmak da sizin elinizde. Zaten oyuna başlar başlamaz Orc baskısı altında bir deri bir kemik kalmış insan ırkının hikayesinin içinde buluyorsunuz kendinizi.

Olaylar Myrtana’da geçiyor. Myrtana; güneyinde Varant kayalıkları, kuzeyinde buzullar ile kaplı kadim Nordmar’ın olduğu güzide bir bölgemiz. Adsız kahraman olarak Myrtana’ya adım atıyoruz ve kendimizi bir maceranın içinde buluyoruz. Aslında Gothic 3, Gothic 2’nin senaryo olarak devamı niteliğinde. Burada Gothic 2’den tanıdığımız bazı kahramanlar ile buluşuyoruz. Zaten bu arkadaşlar bizden daha evvel buraya geldikleri için bölgenin sosyolojisine daha hakimler ve bize bölge hakkında anahtar bilgiler veriyorlar. Bizde geri durur muyuz, pat diye olayların içine atılıyoruz.

Klasik RPG oyunlarında olduğu gibi “level up” şeklinde ilerliyoruz. Yani görevleri yerine getirerek kahramanımızı geliştiriyor ve seviyesini yükseltiyoruz. Seviyesi yükseldikçe kahramanımız gücüne güç katıyor. Ha, bir de unutmadan ekleyelim oyuna üç meslekten birini seçerek başlıyoruz; warrior (savaşçı), archer (okçu), wizard (büyücü). Zaten karakterimizin hangi özelliğini güçlendirmek istiyorsak ona uygun çalıştırıcıyı bulmamız gerekiyor. Yani büyücü isek (benim tercihim genelde warrior olmaktır) bununla ilgili itemler ile çalışıyoruz yani kılıç, ok pek işimize yaramıyor.

O zaman şimdi Gothic hayranlarına bir müjde verelim; Gothic oyunundaki o ömrümüzü çalan saçma günlük tutma olayı Gothic 3 ile düzeltilmiş. Bizi haritanın bir ucundan öbür ucuna koşturan görevler de değiştirilmiş durumda, artık kendi içerisinde daha tutarlı bir görev anlayışı var. Görevler ise çalınan bir objeyi geri getir, şu bölgeyi yaratıklardan temizle gibi klasik görevler. Bir de büyük görevler alabilmek için küçük görevleri başararak kamp liderlerinin güvenini kazanmanız gerekiyor. Haritanın da oldukça büyük olduğunu ekleyelim. Çok ıssız ortamlarda dolaşmamaya dikkat edin, çünkü yapay zeka pusu kurmak üzerine tasarlanmış durumda.

Piranha Games’in ellerinden çıkan oyunun yayıncılığını JoWooD Productions yapıyor. Maalesef Gothic 3’ün multiplayer desteği bulunmuyor. Gothic 3’ün donanımlarınızı biraz fazla yoracağını da söyleyelim sonra demedi demeyin. Şahane grafiklere sahip olan Gothic 3 oldukça güzel bir oyun. RPG severlerin arşivinden eksik etmemesi gereken tarzda bir oyun. Tavsiyemizdir. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Yaşayan bir oyun dünyası
  • Hiç bir şey tamamen siyah ya da beyaz değil
  • Değişken seçimlere göre değişken sonuçlar
Eksileri
  • Ses sistemi kötü
  • Çok fazla bug var