Monster Truck Madness 2 ikon

Monster Truck Madness 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Monster Truck Madness 2 ya da tekerleği kendisinden bile büyük olan arabaların yarışı. Bu oyun bir neslin yıllarını çalmıştı. Arkadaşlar arasında “trenlerin peşinden saatlerce ve amaçsızca gidenlerin oyunu” olarak adlandırdığımız Monster Truck Madness 2, Terminal Reality ve Edge of Reality tarafından geliştirilen ve dağıtımını Rockstar Games ile birlikte Microsoft’un yaptığı bir yarış oyunu.

Monster Truck Madness 2, isminden de anlaşılacağı üzere bir yarış oyunu serisinin devamı niteliğindeki bir oyun. Piyasaya çıkış tarihi ise 1998 yılının nisan ayı. Oyun Windows 95 – NT ve Nintendo 64 platformları için tasarlanmış. Oyunun ayrıca çoklu oyuncu desteğine sahip olması da oyunu oldukça eğlenceli kılan özelliklerden bir tanesi.

Aslında oyunda temel konsept güçlü motorlar ve arazi yarışları. Monster Truck Madness 2, araç çeşitliliği ve pist sayısı bakımından oldukça zengin. Oyun kuruduktan sonra 250 MB gibi oldukça küçük bir disk alanı işgal ediyor – çıkış yılına göre oldukça büyük – Oyunu çalıştırdıktan sonra oyun dünyasında görüp görebileceğiniz en güzel introlardan birisini izliyorsunuz. Daha sonra oldukça sade ve pratik bir arayüz ile karşılaşıyorsunuz. Burada yarışa başlamanız için bir kaç seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçimler sırasıyla Driver Check-In, Races, Garage ve Multiplayer. Driver Check-In menüsü altında yarışa hangi araç ile başlayacağınızı seçiyorsunuz. Araçlar oldukça çeşitli. Seçim yapmakta biraz zorlanacağınızdan eminim ama hangi aracı seçerseniz seçin her şey sizin reflekslerinizde bitiyor. Eğer yeteri kadar el-göz koordinasyonuna sahipseniz oyunu başarı ile bitirebilirsiniz. Tabi, bunun için önce biraz oyuna ısınmanız gerekiyor. Bunun için de muhtemelen ilk bir kaç yarışı hüsran ile bitireceksiniz ama üzülmeyin bu gerekli bir durum. Oyuna alıştıktan sonra artık zafer kupalarını galeriye dizmeye başlayabilirsiniz. Aracınızı seçtikten sonra diğer seçmeniz gereken şey ise yarış pisti ve yarış cinsi. Pist çeşitliliği de en az araç çeşitliliği kadar fazla. Dilediğiniz pistlerden birini seçtikten sonra tur sayısını ve yarış şeklinizi de ayarlamanız gerekiyor. Dilerseniz circuit dilerseniz rally ve dilerseniz free yani serbest gezinme modundan birini seçerek pistlerde toz atabilirsiniz. Araç ve pist seçimini yaptıktan sonra yarışa başlamak için yapmanız gereken tek şey sağ alt köşedeki “GO” butonuna tıklamak. Bundan sonrası ise artık sizin yeteneklerinize kalmış bir durum.

Yarış sonunda tüm araçların ayrıntılı sıralaması yapılıyor. Yarışı en kısa sürede tamamlayan araç en yüksek puanı alırken, en uzun sürede tamamlayan araç en az puanı alıyor. Bir de yarışı birincilik ile tamamlamayı başardığınız zaman ilginç bir abi ekranınıza tıklayarak sizi tebrik ediyor. İlk gördüğünüzde dalgınlığınıza gelip irkilmeniz çok olası bir durum ama sonra ona da alışıyorsunuz.

Oyun grafikleri devrinin teknolojisine göre oldukça iddialı. Ara sıra ufak tefek hatalar gözükse de bu oyunun gidişini engellemiyor. Bu haliyle oyunu epeyce beğendiğimizi söyleyebiliriz. Oyunun motor sesi biraz kulak tırmalayıcı ama çevre ve spiker sesi olayı ört bas ediyor ve sıkılmadan bir yarışın sonuna gelebiliyorsunuz. Yön tuşları ile kontrolü sağladığınız oyunda dilerseniz Multiplayer seçeneği ile arkadaşlarınız ile de yarışa bilirsiniz. Oyun severlerin sıkılmadan oynayabilecekleri bir oyun, bilhassa yarış severlerin oldukça memnun kalacağından eminiz. Keyifli oyunlar.