Beyond Good and Evil ikon

Beyond Good & Evil İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Nerede Ubisoft’un imzasını görsek, orada mutlaka çok kaliteli bir iş vardır. Video oyunlarının en hızlı yükselen ve en çok tutulan firmalarından olan Ubisoft, yine kaliteli bir iş ile karşımızda; “Beyond Good & Evil”

Beyond Good & Evil’de Jade adlı isimli güzel bir kahraman ile karşılaşıyoruz. Fotoğrafçı ve haber muhabiri olan Jade, anne ve babasız olarak bir deniz fenerinde bir başına büyümüş bir karakter. Kendi durumunda olan çocuklara yardım etmeye kendini adayan Jade, görüp görebileceğiniz en dürüst kadınlardan biri. Jade, gezegeninde süren savaşın aslını öğrenmek için bir maceraya doğru yola koyulur. Bu macerada dostları Pey’j ve Double H de başkahramanımız Jade’e eşlik etmektedirler. Ayrıca güzel kahramanımız Jade, yeşile bayılmaktadır. Öyle ki ceketinden pantolonuna kadar tüm kıyafetlerinin yeşil olduğu gibi oyunda da ağaçtan çimenlere kadar yeşil bir ton hâkim.

Ubisoft, kendine has bir dünya yaratma geleneğini Beyond Good & Evil’de de sürdürmüş. Oyunda geniş bir canlı çeşitliliği mevcut. Oyunda Jade gibi insan karakterleri mevcut olduğu gibi oyuna has canlılar da tasarlanmış. Sadece canlı çeşitliliği değil, mekân çeşitliliği de çok fazla. Oyun hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak derecede lezzetli tasarlanmış. Buradan tüm Ubisoft ekibini tekrar tebrik ediyoruz.

Bir aksiyon ve macera oyunu olan Beyond Good & Evil ayrıca içerisinde sağlam derecede RPG de barındırıyor. Bu özelliği ile tam anlamı ile şu tarzda bir oyundur demek oldukça zor. Oyunda sırları çözüyor, düşmanlar ile savaşıyor, görevleri yerine getiriyor ve dilersek yer yer kafamıza göre geziler yapabiliyoruz.

Çok çeşitli yaratıklar ile mücadele ettiğimiz oyunda en temel silahımız Dai-Jo adı verilen sihirli bir sopa. Jade, oldukça sağlam Kenjutsu ve Bojutsu tekniklerine sahip. Yani sopa ile oldukça etkili dövüşüyor. Dövüş sahnelerin seyri oldukça zevkli. Bu dövüşler sırasında kombolar yapmamızda mümkün.

Oyunumuz görevleri yerine getirmek ve sır çözmek üzerine kurulu. Bize verilen temel görevlerin yanı sıra fotoğraf çekmek gibi yan görevlerle de karşılaşabiliyoruz. Oyunun zorluk seviyesi kesinlikle saç baş yoldurtmayacak şekilde ayarlanmış. Ne çok zor ne de çok kolay, böylelikle oyunu oynaması daha zevkli bir hale geliyor.

Beyond Good & Evil, grafik açısından oldukça iyi duruyor. Özellikle karakterler üzerinde çok ince çalışılmış. Oyunun grafik motoru oldukça sağlam çalışıyor. Oyunda hiçbir şekilde kaplama, yansıma ve grafik hatası ile karşılaşmadık. Ayrıca animasyon geçişleri çok senkronize çalışıyor. Sadece karakter grafiklerinin tasarımı ile yetinmeyen Ubisoft, çevre tasarımı üzerinde oldukça çalışmış. Çiçeğinden böceğine, ağacından yaprağına kadar tüm detaylar ince ince çalışılmış. Tabi ki hepsi devrinin teknolojisine göre. Tabi Ubisoft’un bir önceki oyunu olan Prince of Persia’yı oynayan arkadaşlarımız, Beyond Good & Evil’den aynı performansı beklemesinler. Beyond Good & Evil, sağlam grafiklere sahip ama Prince of Persia kadar değil.

Oyunun sesleri de oldukça iyi. Özellikle karakter seslendirmelerinde çok temiz bir telaffuz seçilmiş. Öyle ağdalı bir İngiliz aksanı ile karşılaşmıyorsunuz. Her şeye rağmen konuşmayı anlayamayanlar için yapımcılar bir de altyazı seçeneği eklemişler. Atmosfer sesleri de gayet başarılı. Peki, grafik ve ses açısından bu kadar özenilmiş bir oyun için üst düzey bir donanıma sahip olmak mı gerekiyor derseniz, hayır. Ubisoft’un kullandığı grafik motorundan mıdır nedir, grafik açısından harikalar yaratan birçok oyunu orta segment donanımlarda da rahatlıkla oynanabiliyor. Tabi ki grafiklerden biraz tasarruf edilerek. Bu sebep ile Beyond Good & Evil’i orta segment bir bilgisayar ile oynayabilirsiniz.

Oyun severlerimize dipnot olarak şu bilgiyi de verelim; oyun, bazı AMD işlemciler ile uyumsuzluk gösterebiliyor. Bunu düzeltmek için ise resmi olarak Ubisoft tarafından yayınlanmış bir yama da mevcut.

Uzun lafın kısası aksiyon, macera ve hayal gücü sevenler için biçilmiş kaftan olan Beyond Good & Evil’i gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Eğlenceli vakit geçirebilirsiniz
  • Oyun uzunluğu iyi
Eksileri
  • İlk bölümler çok kolay