Double Dragon ikon

Double Dragon İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Double Dragon ile “Patakla Onları”

Atari salonlarından kopup gelmiş, zamanının en popüler arcade oyunları arasında yer alan Double Dragon, bir zamanlar öyle popüler bir hale geldi ki filmi bile çekildi. Filmi çekildikten sonra daha da popülerleşen oyunun yeni versiyonları ise filmin popülerliği ile ortaya çıktı. Bu anlamda Street Fighter ve Mortal Kombat ile karşılaştırılabilecek oyunun bu iki oyundan farkı ise karşılıklı dövüş müsabakalarının olmaması.

Double Dragon, adından da anlaşılacağı üzere iki kişi oynanabiliyor. İki boyutlu bir platform boyunca ilerlediğiniz oyunda karşınızdan gelen çeşit çeşit karakteri dövmek ise tek göreviniz. Bu görevdeki en büyük yardımcılarınız ise çevreden topladığınız inşaat tahtaları, levye gibi basit silahlar. Klasik arcade oyunlarında olduğu gibi Double Dragon’da da bölüm sonları epey zorlu geçiyor.

Beat ’em Up –Patakla Onları!-

“Beat ’em up” olarak da sınıflandırılan oyunlar arasında Double Dragon, türe altın çağını yaşatan oyun olarak bilinir. 80’lerde oyun teknolojisinde yaşanan atılımla birlikte, Kung-Fu Master ve Renegade ile başlayan Beat ’em Up oyunları, Double Dragon’dan sonra Golden Axe, Final Fight gibi oyunlarla uzun süre boyunca popülerliğini korumuştur. Daha sonra teknolojinin gelişmesi ile birlikte 2 boyutlu oyun dünyalarından yavaş yavaş uzaklaşılması sonucu bu oyunların popülaritesi de düşmüştür. Ancak kanka ile alınan ortaklaşa jetonlar ve saatler boyunca süren oyun deneyimi unutulacak gibi değildir.

Double Dragon: Billy ve Jimmy Lee

1987 yılında yayınlanan ve yıllar içinde birçok versiyonu çıkan Double Dragon, Jimmy ve Billy kardeşlerin, şehrin arka sokaklarında, China Town gibi tekinsiz bölgelerinde suçluları pataklamasına dayanıyor.

Oyundaki amacınız ise Machine Gun Willy ve çetesine iyi bir ders vermek ve Marian’ı kurtarmak. Tekmeler, uçan tekmeler, yumruklar, dirsek darbeleri gibi hamlelerin yanında levyeden televizyona kadar geniş bir yelpazede silah da kullanabiliyorsunuz. Düşmanları bir anda etkisiz hale getiren özel hareketiniz ise bir sağlık puanınıza mal oluyor.

Artıları
  • Filmi de olan bir atari oyunu
  • Küçük ama çok zevkli
Eksileri
  • Yeni oynayanlar için eski grafikler
TAVSİYE İÇERİKLER