Pacific Warriors 2 ikon

Pacific Warriors 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Pacific Warriors II Dogfight

Savaş pilotu olarak oynadığınız oyunlardan biri olan Pacific Warriors II Dogfight, türün meraklıları tarafından sevilen bir aksiyon oyunu. Türk savaş uçakları ile Yunan savaş uçaklarının birbirleriyle mücadele ettiği ve “it dalaşı” olarak adlandırılan bu duruma aşina bir millet olarak Dogfight tam da bize göre bir oyun.

Hem savaş aracı kullandığınız hem de düşmanlarınızı yok etmek zorunda olduğunuz oyunlar arasında kontrolleri en zor olanlar, savaş uçağı kullandığınız oyunlardır. Hedefe kilitlenmek, havada kalmaya devam etmek ve düşman ateşinden kaçmak için aynı anda birçok şeyi yapmanızı gerekir. Ama oyun zevki dediğimiz şey de tam olarak böyle ortaya çıkar!

Bir savaş uçağı simülatörü olarak da tanımlayabileceğimiz Pacific Warriors II Dogfight, 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya’ya düzenlenen bir hava saldırısı sırasında geçiyor. Göreviniz ise oldukça basit: Uçakları, hava savunma sistemlerini ve üs binalarını havaya uçururken vurulmadan havada kalmak! ABD ve Japonya arasında seçim yapma hakkına da sahipsiniz.

Giriş ekranımız standart seçenekler ile açılıyor. Zorluk seviyesini, brifingi, yükseltmeleri ve haritayı seçmeniz yeterli. Ses ve grafik seçenekleri gibi basit seçeneklerden oluşan bu aşamayı geçtiğimizde savaş da başlıyor. Gerekli brifingi ve savaşacağımız bölgenin haritasını inceledikten sonra, kendimizi bir anda eski model bir savaş uçağının pilotu olarak buluyoruz. Artık düşman birliklerinin üzerinde daireler çizmeye ve uygun pozisyonlarda ateş etmeye başlayabiliriz. Oyun 2. Dünya Savaşı sırasından geçtiği için hedefe kitlenme gibi unsurlar elle yapılıyor. Kameranıza göre uçağınızın biraz üstünde duran hedef işareti düşmanı vurmada oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Bombalama için de yerde beliren hedefe bomba bırakmanız yeterli. Radarınızı sürekli olarak kontrol etmeyi de unutmamalısınız.

Zorlu Bir Savaş Tecrübesi

Savaş pilotluğu tecrübenizin zorlu olmasının en büyük sebebi oyunun kontrollerinin bir miktar zor olması. Oyuna alışana kadar düşmana ateş etmek yerine uçuşun inceliklerine alışmaya çalışmak oldukça mantıklı. Çünkü Dogfight oldukça hızlı ve sıkı geçiyor. Training bu konuda size yardımcı oluyor. İnişlerde içinden geçmeniz gereken halkaları başarıyla geçtiğinizde oyun videoya geçiyor ve iniş gerçekleşiyor.

Mühimmatınızın oldukça bol olması ve düşmanlarınızın yapay zekalarının buna göre biraz düşük olması ise oyunu kolaylaştıran yönler arasında. Enerjiniz içinse aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bir leveli geçmek için enerjinizin sıfırlanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Grafikler ve Sesler

Bir savaş simülasyonunda grafiklerden daha önemli olan bir şey varsa bu da ses efektleridir. Pacific Warriors’da ise grafikler de sesler kadar iyi. 3D oyun motorunun verdiği güçle başarılı ses efektleri birleştiğinde ortaya gerçekçi bir savaş atmosferi çıkıyor. Oyunun ilk yayınlanışının InterActive Vision tarafından 2003’te yapıldığını düşünürsek zamanı için bir hayli iyi sonuç çıktığını belirtelim. Efektlerle birlikte kullanılan müzikler “gaz” dediğimiz ve iyi bir Hollywood savaş filmini aratmayan türden. Seslerden bahsetmişken, pilotumuzun esprili yorumlarının da oyuna ayrı bir keyif kattığını söyleyelim.

Pacific Warriors II Dogfight, uçuş konusunu hallettiğinizde oldukça keyifli bir oyun. Dağlara çarpmaktan ve denize çakılmaktan kurtulduğunuzda düşmanı yoğun bir hava saldırısına boğabilirsiniz. Düşman uçakları ateş etmeye ancak siz onlara yaklaştığınızda başlıyorlar. Pacific Warriors II Dogfight keyifli ve heyecanlı vakit geçirmek isteyen oyuncular için ideal bir oyun.