Pacific Storm ikon

Pacific Storm İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

İkinci Dünya Savaşının Seyrini Değiştirmeye Hazır mısınız?

İkinci cihan harbi geldi geçti ama cihan harbinin etkileri, çatışmaları ve öyküsü hala canlı bir şekilde karşımızda duruyor. Savaş; kütüphaneler dolusu kitaplara, kasetler dolusu filmlere ve dvdler dolusu yüzlerce oyuna konu oldu. Herkes bu savaşı bir yönü ile aldı ve işledi. Pasific Storm ya da Pasifik Fırtınası ise hiç kimsenin yapmadığı bir şey yaptı ve savaşın sadece bir cephesini alarak hayranları ile buluşturdu. Birçok ikinci cihan harbi konulu oyun savaşın genel gidişatı ile ilgilenirken Pasific Storm, savaşın sadece Pasifik cephesindeki kısmı ile ilgileniyor. Pasifikte geçen sahil, deniz ve hava savaşlarını canlandıran oyun bu yönü ile de oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Oyunun öyküsüne birazcık göz atalım;

7 Aralık 1941

Pearl Harbor’a konuşlanmış olan Amerikan Pasifik Donanmasının büyük bir kısmı Japon uçaklarının intihar saldırılarına uğradı. Tarihte Japon Kamikazesi olarak hatırlanan olay Amerikan Donanmasına büyük bir zarar vermişti. Kalabalık bir uçak filosuna sahip olan Japon Hava Ordusu, daha Amerikan Donanması karşılık bile veremeden tonlarca mermi ve bombayı donanmanın üzerine yağdırıp gidiyordu. Bu şiddetli savaş, ortaya çıkacak büyük kıyımların ilk adımı olmuştu.

Gerçek zamanlı bir strateji / RTS oyunu olan Pasific Storm aynı zamanda bir savaş simülatörü ve taktiksel savaş oyunu. Biz de Pasifik açıklarındaki savaşta safımızı seçerek mücadelenin bir parçası olabiliriz. Dilersek Amerikan Donanmasını dilersek Japonya saflarını seçerek İkinci Cihan Harbinin en kanlı deniz savaşlarından birinde mücadele edebiliriz.

Gerçek Zamanlı Bir Strateji mantığında ilerleyen oyun doğal olarak kaynak yönetim tabanlı olarak çalışıyor. Bu sefer kaynaklar oldukça çeşitli; para, demir, nikel, petrol vs. Amacımız kaynakları etkili kullanarak birimler eğitmek ve düşman üzerine saldırmak. Düşmanın hepsini ezen, oyunu kazanır. Teknoloji araştırması, askerleri eğitme ve savaş kaynaklı Pasific Storm, karmaşık yapısı ile oldukça zorlayıcı ama bir o kadar da keyifli bir oyun. Üstelik sadece deniz donanmasını değil, hava birimlerini ve sahil birimlerini de savaşın içerisine katan oyun oldukça büyük bir altyapıya ve gerçekçi bir mücadeleye sahip. Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya, hah işte Pasific Storm da bu geniş yelpazesi ve yapay zekası ile hakkı yenilmeyecek bir oyun. Uçak gemilerinden Kamikaze Uçaklarına, ağır donanmadan hızlı gemilere kadar hemen hemen her şey emrimize sunulmuş durumda. Ayrıca Çoklu Oyuncu/Multiplayer-LAN desteği ile eğlencesini ikiye katlıyor. Oyunun özellikle Multiplayer kısmı çok çok zevkli ve çok başarılı.

Grafikler ve animasyonlar için çağdaşlarına kıyasla çok başarılı. Özellikle manzaralar, akarsu efektleri, denizin ışıldamasından bombaların patlamasına kadar her şey çok başarılı ve tabi bir de sizi gerilime soka müzikleri hesaba katınca tarihsel bir heyecanın zirvesine çıkmış oluyorsunuz. Metacritic kullanıcı karnesi 6.2/10 olan Pasific Storm’u tüm strateji severlere şiddetle tavsiye ediyoruz.

Keyifli oyunlar.

Pacific Storm Sistem ve Donanımın En Alt Seviyedeki Gereksinimleri

İşlemci: P3 800 mhz işlemci

Ekran Kartı: 3 boyutlu oyun oynayabileceğiniz 32 mb ekran kartı

Ram: 256 mb kısa süreli bellek

Boş Alan: 1 Gb boş alan olmalıdır.

İşletim Sitemi: Win 98/ XP

Artıları
  • Çok fazla seçenek sunan bir oyun
  • Tarihsel bir dokuda gerçek zamanlı strateji
Eksileri
  • Oyun çeşitliliği kadar geniş değil
  • Çok fazla bug var
  • Sesler ve görseller biraz eski kalıyor