Overclocked A History of Violence ikon

Overclocked A History of Violence İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Macera
  • Overclocked A History of Violence İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Psikoloji, gerilim ve macera üçlemesi”

Overclocked A History of Violence, House of Tales tarafından Nisan 2008 tarihinde üretilen ve dağıtımını Lighthouse Interactive’in yaptığı bir macera ve psikolojik gerilim oyunu. Olayın içine psikolojik gerilim girince oyun haliyle 16 + yaş filtrelemesine maruz kalmış durumda. Bu yüzden 16 yaşından küçükler için kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Aslında oyuna psiko macera oyunu desek doğru bir terminoloji üretmiş oluruz diye düşünüyorum. Oyun tematik bir şekilde ilerliyor ve bolca sinematiğe sahip. Oyunda ABD Ordusunun psikiyatristi David McNamara’nın New York’da birkaç zihinsel olarak sağlıksız genci tedavi etmeye çalışması ile başlayan gizemli macerasına tanıklık ediyoruz. Aslında oyun dünyasında bu tarz oyunlara rastlamak pek mümkün değil. Birçok gerilim tarzında oyun var fakat genel yapı olarak FPS mantığı ilerliyor. Hem tematik, hem psikolojik hem de macera olarak işlenmiş oyunların sayısı bir elin parmağını geçmiyor aslında. Buna rağmen bu tür oyunlar oynayan herkesin bu oyunlara bağımlı olacağını düşünüyorum. Psikolojimizi zorlaması açısından birazcık ürkütücü gözükse de aslında merak uyandırıcı ve zevkli oyunlar.

Aslında oyun öyküsünün baş kahramanı David McNamara ABD Ordusu ile post-travmatik stres bozukluğu hastalığı ile ilgili mücadele yolları araştıran bir ruh hekimidir. Yani travmalar sonrası karşılaşılan yüksek stres ve kaygıdan doğan bir tür ruh hastalığını tedavi etmeye çalışmaktadır. Bu askeri departmanlarda en sık rastlanan ruhsal bozukluk olması sebebi ile oldukça da önemli bir hastalıktır. Bu hastalıktan muzdarip insanların işledikleri cinayetlerin sık sık gazetede haber olması ortada ciddi bir tehlike olduğunun göstergesidir ve McNamara aldığı bir telefon ile bu tehlikeyi araştırmak için işe koyulur.

Zaten oyun McNamara’nın telefon sesiyle uyanması ile başlıyor. Yaptığı telefon görüşmesinden sonra vakaları incelemek için işe koyulur. Şunu da belirtmek gerekiyor ki oyunu anlayabilmek ve oynamak için ciddi anlamda bir İngilizceye sahip olmanız lazım. Oyunun Türkçe yaması olmadığı için aksi taktirde çok zorlanabilirsiniz. Öte yandan İngilizcenizin gelişmesine de oldukça katkı sağlayacak bir oyun. Zaten çoğunluğu İngilizce altyazı ve diyaloglar ile geçiyor.

Bir macera, gerilim ve sır çözme oyunu olan Overclocked A History of Violence , bir Alman oyun firması tarafından geliştirilmiş. Daha doğrusu Alman oyun stüdyosu bu oyun için metin yazarlığı ve oyun tasarım hizmeti vermiş. Yani oyun Almanların sayılır.

Oyunun grafikleri tasarım açısından oldukça basit tutulmuş. Bir an Max Payne’yi anımsar gibi olmadım desem yalan olur. Biraz esinlenme yapılmış gibi aslında. Bunun dışında grafikler bu tür bir oyun için –oyunun anlatı tarzına bağlı olarak- yeterli durumda. Gönül isterdi ki böylesi bir oyun yüksek karakter modelleme başarısına sahip olsun, sanal gerçekçiliği iliklerimize kadar hissettirsin de psikolojimiz bozulsun ama devrin şartları ile ancak bu kadar. Gerçi bu konseptte bir oyunun tasarlanmış olması bile oyun dünyası açısından büyük bir değişiklik. Ben, beklediğimiz tarzda oyunların da çok yakında bizimle buluşacağına eminim.

Bunlar dışında ses tasarımına değinecek olursak, seslendirmeler üzerinde özellikle durulmuş. Zaten oyunun büyük çoğunluğu diyalog ve konuşmalardan oluştuğundan bu kısmı kaliteli tutmak oldukça önemliydi ki adamlar da bunu başarmış durumda.

Eğer daha önce bu tarz bir oyun oynamadıysanız – ki büyük çoğunluğumuz oynamamıştır- psikolojik anlamda bir sıkıntınız yoksa ve 16 yaşından büyükseniz, İngilizcenize de katkısı olsun istiyorsanız kesinlikle Overclocked A History of Violence’ı denemelisiniz. Bol Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Gerçek hayatta olabilecek karakterler ve hikaye
  • Bulmacalar hikayeye paralel bir şekilde sunulmuş
  • Kaliteli ses efektleri
Eksileri
  • Karanlık ve depresif bir ortam
  • Ağırlıklı olarak karşılıklı diyaloglar halinde geçiyor