Final Fantasy XIV Online İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan Final Fantasy XIV çok oyunculu bir RPG yani rol yapma oyunu.

Final Fantasy XIV , bir serinin devamı niteliğinde bir oyun. 5 oynanabilir kısımdan birini seçerek oynadığımız oyunun her kısmında iki kabile bulunuyor ve ikisi hariç erkek yada kadın karakter seçmemiz mümkün. Seçtiğimiz avatarın göz ve saç rengini, yüz özelliklerini ve cilt tonunu özelleştirebileceğimiz oyunda iki farklı görev türü bulunuyor.

Otomatik saldırı imkanının bulunmadığı oyunda her eylemde bir düşman hedef alınıyor. Canavarları yenmek, öğeler hazırlamak, maceraları tamamlamak yoluyla oyuncular belirli bir noktaya ulaştığında otomatik olarak oyuncunun seviyesini artıran EXP biriktiriyoruz. Oyuncunun seviyesi sağlık puanı, sihir puanı gibi çeşitli yeteneklerin sayısını ve seviyesini de etkiliyor.
Cephanelik sisteminin bulunduğu Final Fantasy XIV’de sınıflar 4 disipline ayrılıyor. Savaş, sihir, usta ve toplama şeklinde olan bu disiplinlerde her birinin kendi için çeşitli görevleri ve yetkileri bulunuyor. Ayrıca bu disiplindeki yetenekler için diğer disiplinlerden katkı almak da mümkün.

Oyun gayet detaylı ve ilginç grafikler barındırıyor. Özellikle savaştığımız canavarların modelleri üzerinde bir hayli detaylı çalışıldığı belli. Çevre modelleri bazı yerlerde çok net ve detaylı iken özellikle bazı yerlerdeki ağaçlarda iç içe girmeler ve hoş olmayan görüntüler mevcut. Fakat bu oyunun sadece belli yerlerinde olduğundan oyunun genelini etkilemiyor. Oyun için özel geliştirilen müzikler ise oyunu ayrı bir hava ve tat katıyor.

Oyunun girişinde ve oynanışında bazı sıkıntılar bulunmasına rağmen Final Fantasy XIV çok oyunculu ve online oyunları sevenler için değerlendirilebilir bir alternatif olarak duruyor.

Final Fantasy XIV Online Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 7 / 8.1 / 10
İşlemci : Intel® Core™i5 2.4GHz veya üzeri
Ram : 3 GB
Harddisk Alanı : 60 GB
Ekran Kartı : 1280 x 720: NVIDIA® Geforce® GTX750 veya üzeri, AMD Radeon™ R7 260X veya üzeri
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Yürek ısıtan ve yürek burkan bölümleri var
  • Çok iyi planlanmış yan görevler
  • Çok güzel manzaralar eşliğinde hazırlanmış çevre
Eksileri
  • Yeni sınıflar çok dengeli oluşturulmamış
  • Öğrenme süreci çok uzun sürebiliyor