Need For Speed Prostreet ikon

Need For Speed Prostreet


Need For Speed Prostreet Oyun İncelemesi

Hayatımızda heyecanı ve hızıyla büyük bir yer kaplayan Need For Speed serisinden hepimiz haberdarız. 1994 yılından beri oynadıkça sıkılmadığımız, tekrar tekrar oynadığımız hayatımızı adeta modifiye ettiğimiz internet kafelerde sıraya girdiğimiz, arkadaşlarımızla LAN üzerinden oynadığımız eşsiz bir oyun Need For Speed. 2015 yılı itibariyle hala akıllardan çıkmayan ve oyuncu kitlesini merak içerisinde bir sonraki serisini beklettiren bu oyun bu yıl itibari ile Need For Speed E3 serisini çıkaracakken seneye çıkaracağını duyurarak, hayranlarını biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. Need For Speed serisinin 11. Oyunu olan Prostreet 2007 yılında kullanıcıları ile buluştu. EA Games tarafından çıkarılan oyun, piyasaya çıkardığı her bir seride, diğerine göre daha gerçekçi grafikleri ve teknolojinin hızla gelişimine bağlı olarak ekran kartlarındaki gelişmelerin ardından yavaş yavaş High Defination’a doğru ilerlemekteydi. Üstün grafikler, oyunun akıcı hızı, sokak yarışları gibi birçok yenilikle kullanıcılarının yüzünü güldürdü. Bazı kesimler tarafından bir önceki seriye göre oynanışı zor dense de büyük bir çoğunluk oyunun her şeyinden memnundu. Gelen yenilikleri saymakla bitiremiyoruz. Oynanışın geliştirildiği, pistlerin tozunun dumana katıldığı, yapay zekanın artırıldığı ve araç çeşitliliğinin artması gibi bir çok yenilik oyunda mevcut. Oyunu diğer serilerden ayıran en büyük özelliği ise şehir içinde gezip modifiye yerine sadece hazır modifiye edilmiş araçlarla size özel olarak hazırlanan pistlerde rakiplerinizle yarışmak. Bazı gerçekçi grafiklerden bahsedecek olursak oyun sırasında aracın takla atması halinde oyuncu diskalifiye olması, parçalanan arabalar bunlardan bir kaçı.

Oyunun içeriğinden bahsetmek gerekirse sıra dışı pistler ve sokaklardan uzaklamış yarışlar oyun severlere farklı ve değişik deneyimler sunmaktadır. Oyuna Kariyer modu yerine Race Day(Yarış Günü) getirilmiş.

Oyunun senaryosunda 5 adet her biri farklı dallarda King (Kral) olmuş yarışçı bulunmakta. Bizim bu oyundaki amacımız ise temel yarışları geçtikten sonra bu yarışçılara ulaşıp hepsini teker teker devirip King olmak. Biraz anlattığımız kadar kolay olmasa gerek ki Race Day ve organizasyonları başarıyla geçmemiz demek. Bu da daha çok rakip demek. Bazen de aldığımız puan da yetmeyebilir. Herkesin aklındaki soru şu ki diğer serilerden de hatırlayacağımız gibi oyunun başlangıçta bize hangi arabayı vereceği. Bazı efsaneler unutulmaz mesela Nissan 350 Z gibi. Fakat bu oyun da ilk olarak karşımıza çıkacak araba yeniden Nissan. Fakat Nissan 240SX. Arabanın performansı oyuna göre hafif kalmış diye düşünen oyun severlere aslında, bize oyunun verdiği harikulade bir araba diyebiliriz.

Yarış çeşitleri de oyunla birlikte yeni boyutlar kazandı.
Grip: birbirini geçme üzerine kurulu yarışlar. Genelde 2-3 tur oluyor.
Grip class: Grip’ten farklı olarak tek farkı A ve B diye araçların 2 grup halinde ayrılmış olması. Bu gruplar aynı anda aynı pistte yarışıyorlar. Önemli olan hangi gruptaysanız o grupta birinci olmak.
Time Attack: En iyi tur zamanını elde etmek için size 2-3 kere şans verilir. En iyi zaman sizinse siz kazanmış olursunuz.
Drift: Bildiğimiz üzere arabayı kaydırarak puan toplama yarışı. Eski versiyonlarla aynı denebilir.
Drag: Uygun motor devir aralığında vitesi arttırarak motor hacmini yüksek tutarak hızımızı kontrol altında ve hızlı bir şekilde yarışı bitirmek. Buna ek olarak getirilen yenilikler arasında yarış öncesi arabamızın tekerlerini ısıtmak.
Sector Shootout: Geri sayım sayacında en yüksek puanı alabilmek için bitiş çizgisine çabucak ulaşmanız gerekir.
Tabi bu bahsettiğimiz yarış çeşitlerine göre garajımızda özel arabalarımız oluyor. Drift ve Drag gibi yarış türlerinde bu ayrıcalık oyun severlerin hoşuna gidecek cinsten. Tabi her yarış için aracınızın olmasına dikkat edin yoksa uygun aracınız olana kadar yarışlardan yararlanamazsınız.

Bu serinin en önemli farkı gerçekçiliği yakalamış olması. Yarış esnasında sağa sola çarpmanız halinde arabanızın hasar alması gibi. Oyuna bu yönde eklenen yenilik ise Hasar Sistemi. Camların kırılması, tamponların çökmesi, kaportaların uçması, tekerleklerin yerinden çıkması gibi hasar modellemeleri bize sunuluyor. Tek düzelikten kurtulan Need For Speed Prostreet bu gibi yeniliklerin yanı sıra yarış pistinin de çevresel etmenlerinden etkileniyor. Yarışın gerçekleştiği kum pistlerde yerden kalkan toz bulutlarının yolu kaplaması ve önümüzü göremememiz gibi bir çok çevresel faktör oyunda bizler için kurulmuş durumda. Yollarda bizleri uyaran yeşil çizgileri de hesaba katarsak çok ta zor olmamalı.

Oyun ekranında yarış esnasında haritayı sol tarafta görmekteyiz. Hız göstergemiz ise sağ tarafta durmakta. Oyun genel itibariyle grafitti grafikleri andırmakta ve renkli bir oynayış sunmakta. Alışılmışın dışında seriye devam etmek isteyen oyun severlerin bu oyunu kaçırmamaları ve oynamalarını şiddetle tavsiye ederiz. Şimdiden iyi oyunlar.

En son Nis 21, 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Need For Speed Prostreet Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/Vista/7
İşlemci : 2.8 GHz
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 8.1 G
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce FX 5950 / ATI Radeon 9500
DirectX : DirectX 9.0c
Artıları
  • Çok iyi online seçenekler
  • Hasarlar gerçekçi olarak ayarlanabilmiş
  • Somut ve gerçekçi yarışlar
Eksileri
  • Çok aşırı grafik özellikleri var
  • Yarışlar bir süre sonra aynı hissettiriyor
  • Anonslar kulaklarınızı yırtabilir
  • Aşırı reklam var

Need For Speed Prostreet Tanıtım Videosu

Need For Speed Prostreet oyunundan görüntüler ve oyunun tanıtım videosu

Need For Speed Prostreet YAPILAN YORUMLAR