Combat Mission 3 Afrika Korps ikon

Combat Mission 3: Afrika Korps İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Combat Mission 3: Afrika Korps, Battlefront.com tarafından geliştirilmiş ve CDV tarafından yayınlanmış strateji ve savaş türünde bir video oyun.

2. Dünya Savaşı’nı konu alan oyunda Afrika Korps Almanya ve İtalya’nın Afrika’da bulunan birliklerine verilen isim. Tarihsel olarak 15. Panzer ve 21. Panzer tümeni etrafında kurulan iki birlik ikinci sınıf ve sınırlı mühimmat ile üstün düşman güçlerine karşı 2 yıl boyunca Afrika’nın kuzeyinde amansız bir mücadele vermiştir. Tarihsel karşılığına uygun şekilde tasarlanan oyunda ve 2. Dünya Savaşı’nı konu alan oyunlar arasında önemli bir yeri olan Combat Mission 3: Afrika Korps aynı zamanda bir serinin 3. oyunu olma özelliğini de taşıyor. Genel itibariyle Kuzey Afrika, Güney Afrika, İtalya ve Girit adası bölgelerine odaklanılan oyunda Almanya ve İtalya’ya karşı İngiltere, Amerika, Fransa Kanada, Polanya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’dan oluşan müttefikler bulunuyor.

Oyunu incelediğimizde çeşitli senaryoların bulunduğunu görüyoruz. Mesela bunlardan birinde açık bir çölde Alman zırhlı ve piyadeleri ile Amerika zırhlı ve piyadeleri karşı karşıya geliyor. 1943 başlarında sığ bir vadide geçen bu senaryoda oyun sisteminde araç tarafından oluşturulan bulutlar ve çok paletli tanklar gibi çeşitli iyileştirme ve geliştirmeleri görüyoruz. Bir diğer senaryoda ise 1944’te bir İtalyan köyünde karşı karşıya gelen Amerika ve Alman birlikleri bulunuyor.

Oyunda bulunan çoklu oyuncu modu sayesinde oyunu arkadaşlarımızla oynayan daha keyifli hale getirmeye imkanına da sahibiz. Ortalama üstü grafiklere ve güzel modellemelere sahip Combat Mission 3: Afrika Korps, sesler konusunda ise vasatın üstünde. Oyun kontrolleri ise son derece ve oyunculara rahat bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Strateji ve özellikle 2. Dünya Savaşı gibi olayları konu alan tarihi oyunları sevenler için Combat Mission 3: Afrika Korps iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Çok sayıda stratejik seçenek
  • Sıra tabanlı ve gerçek zamanlı hibrit oynanış
  • Hızlı görev oluşturucu
  • Ünite yapay zekaları başarılı
Eksileri
  • Günü geçmiş grafikler
  • Birliklerin yerlerini tespit etmek zor olabiliyor
  • Düşman yapay zekasını alt etmek çok kolay