HistWar Les Grognards ikon

HistWar: Les Grognards İndirme Sayfasına Yönlendiriliyor

Oyun dosyası başka bir sitedeki kaynaktan ücretli olarak indirilecektir. Siteye gitmek için yandaki butonu kullanın...
Siteye gitmek için tıklayın..

HistWar: Les Grognards oyunu Napolyon zamanındaki Fransa’nın yaptığı savaşları konu alan strateji oyunudur. Oyun günümüz grafiklerine yenik düşse de Histwar serisi tarihsel savaşları birebir tüm şartlarını ayarlayarak gerçekçi bir şekilde yansıtması ile biliniyor. Eğer dünya tarihinden savaşları oynamak hoşunuza gidiyorsa zamanın en çılgın komutanı Napolyon ile Avrupa ülkelerine savaş açabilirsiniz.

Oyunda Napolyon’un ordularının 1801 ve 1814 yılları arasında yaptığı savaşlar konu alınıyor. Tabi bu savaşları yaparken o dönemin silahları ve savaş ortamı ile mücadele edeceğinizi unutmayın. Stratejilerin çok önemli olduğu gerçek zamanlı taktiksel savaşlar çoğu zaman zorlayıcı özellikte. Savaş alanını 2D olarak, bloklar halinde 3D olarak ve rakamsal olarak 3D halinde görüntüleyebiliyorsunuz. Oyunu en kolay ayarlarla bile oynasanız çok detaylı simülasyonlara sahip olduğunu göreceksiniz.

Oyunda kendi gözünüzden ordunuzu savaş alanında görüyorsunuz ve ordunuza liderlik ediyorsunuz. Ekranın alt tarafındaki menüde oyun haritasını, asker tiplerini ve seçenekleri görebilirsiniz. Savaş alanında yönetimlerinizi bu kısmı kullanarak yapacaksınız.

Oyunun öğretici kısmı gerçekten çok iyi ayarlanmış ve oyuna sizi hazırlarken hiç zorluk çekmiyorsunuz ve oyunu da iyi öğrenmiş oluyorsunuz. Oyunda hem Fransızca hem de İngilizce dil seçenekleri bulunuyor ama maalesef Türkçe dil seçeneği mevcut değil.

Oyunun grafikleri baya bir eski olduğu için günümüzün parlak grafikli oyunları ile baş etmesi mümkün değil. Sesler de pek gerçeği yansıtmıyor. Ama yine de tarihin akışını merak eden oyuncular bu oyunu denemekle pek bir şey kaybetmezler.

HistWar: Les Grognards Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / 7 / 8
İşlemci : Pentium 4 2.0GHz / Athlon XP 1700+
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 800 MB
Ekran Kartı : 256 MB VRAM, GeForce 8600 GS / Radeon HD 3470
DirectX : 9
Artıları
  • Başarılı öğretici kısım
  • Başarılı editör kısmı
Eksileri
  • Textler bazen ekran dışına çıkabiliyor