Mortal Kombat ikon

Mortal Kombat 3 İndirme Sayfasına Yönlendiriliyor

Oyun dosyası başka bir sitedeki kaynaktan ücretli olarak indirilecektir. Siteye gitmek için yandaki butonu kullanın...
Siteye gitmek için tıklayın..

Atari Salonların Efsanesi, Bilgisayar Oyunlarının Şahı

Boks, Kickboks, Wushu, Aikido, Judo ve diğer dövüş branşları. Bizim gibi spor salonlarından çıkmayan, işin özünü çok iyi bilen sporcuların bile severek ve büyük bir zevkle oynadığı harika bir bilgisayar oyunları serisi olan Mortal Kombat, 1995’de piyasaya sürülen Mortal Kombat: 3 ile yeniden huzurlarınızda.

Midway Games’in efsanevi bilgisayar serisi Mortal Kombat’ı çok geniş bir jenerasyon çok yakından tanıyor. Atari salonlarından sonra bilgisayar dünyasını da kasıp kavuran Mortal Kombat efsane oyunlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Daha sonra oyunun beyaz perdeye de uyarlandığını söylersek ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

Mortal Kombat 1 ve 2’deki pek çok karakteri Mortal Kombat 3’de de göreceksiniz. Bunun yanı sıra pek çok güncelleştirme ile yenilikler de sizleri bekliyor.

Oynanış açısından Mortal Kombat 3, önceki sürümleri ile neredeyse aynı. Karakterlere has vuruşlar, güçlü bloklar ve güçlü blokları da aşan güçlü kombinasyonlar. Tekmeler, yumruklar ve boğuşmalar olduğu gibi duruyor. Tabi ki, yeni karakterler ve yeni ataklar ile birlikte. Oyunda en önemli saldırıyı yine atak kombinasyonlarından sağlıyoruz. Atak kombinasyonları Mortal Kombat terminolojisinde “zincir kombinasyonları” olarak geçiyor. Bu “zincir kombinasyonları” terimi oyun ile çok yakından alakalı olan bir savaş sanatından geliyor; Wing Tsun. Bilenler hatırlayacaktır, yakın temasta en önemli savaş sanatlarından biri olan Wing Tsun’un en temel ve en etkili saldırısı “zincirleme vuruşlar” dır. Biz de oyunda rakibe en büyük hasarı zincir kombinasyonları ile veriyoruz. Bu arada bir önceki Mortal Kombat oyununda bulunmayan aparkat saldırısı ve varyasyonları da Mortal Kombat 3’e eklenmiş.

Oyunda kıyasıya mücadele devam ediyor. Oyunda 7 tanesi yeni olmak üzere toplamda 23 karakter var. Bunlardan 2 tanesi Boss karakterler yani sizi oldukça zorlayacak olan dövüşçüler. Mortal Kombat 3 için ise 16 adet dövüş arenası tasarlanmış durumda. Bilgisayar kontrolleri de oldukça basit; yön tuşları ile rakip ile olan mesafeleri ayarlayabileceğiniz gibi saldırıyı yapacağınız yükseklik seviyesini de ayarlayabiliyorsunuz. Yani saldırıyı mide mi yoksa yüz seviyesine mi yapacağınızı ayarlayabiliyorsunuz. Shift tuşu ile yumruk vuruşlarını yaparken Ctrl ile de tekme vuruşlarını yapabilirsiniz. Space tuşu ile de blok yapabilirsiniz. Oyunda istediğiniz iki karakter ile dövüşü gerçekleştirirken 8 li ve 4 lü turnuvalara da katılabilirsiniz. Ayrıca oyunun ayarlar sekmesinde kan seçeneğini açık ve ya kapalı yapabilirsiniz. Böylece oyunda vuruşlardan sonra kan görüp görmeyeceğinizi belirleyebilirsiniz.

Oyunda her karakterin kendine has bir özelliği olduğunu söylemiştik. Örneğin Sindel uzun beyaz saçları ile rakibini sarıp yere çarpabiliyor. Oyundaki dövüş, karakterin yetenekleri üzerinden kurulmuş durumda, sizi çok zorlayacak iki adet boss da oyuna eklenmiş durumda.

Boss karakterler;

Motaro: At vücutlu, akrep kuyruklu ve keçi kafalı olan bu arkadaş oyunda karşınıza çıkacak olan ilk boss. Sizi oldukça zorlayacak ama henüz daha Shao Kahn’ı tanımadınız.

Shao Kahn: Shao Kahn, oyunda görüp görebileceğiniz en güçlü rakibiniz. En güçlü Boss. İri yarı ve zırhlı olan bu arkadaşı yenmek oldukça zor.

Oyuna 7 adet yeni karakter de eklenmiş durumda. Diğerlerini bir önceki oyundan çözmüş olsanız da yeni karakterlerden dayak yememek için biraz daha yakından tanımak faydalı olacaktır.

Cyrax: Suikastçı olarak karşımıza çıkan Cyrax, boydan boya sarı kıyafetleri ile zaten dikkatiniz çekecektir.
Kabal: Çok güçlü bir rakip olan Kabal, çok eski bir Ejderha savaşçısı.
Nightwolf: Gecenin Kurdu diyerek Türkçeye çevirebileceğimiz Nightwolf, bir Kızılderili savaşçısı. Dövüşü kazandıktan sonra yapacağı küçük zafer dansı izlemeye değer.
Sektor: Oyundaki orta seviye dövüşçülerden biri. En zayıf yönü, kontra ataklara karşı çok açık olması. Güçlü kombinasyonlar ile kısa sürede alt edebilirsiniz.
Sindel: Benim gözümde oyundaki en güzel kadın. Hatta sırf ondan dayak yemek için defalarca onunla dövüştüğüm oldu. Zaten saçı ile rakibini sarıp yerden yere nasıl çarptığını anlatmıştık.
Sheeva: 4 kollu güçlü bir kadın. Haliyle yumruk kombinasyonları oldukça sağlam. Dikkat edilesi bir karakter ve oldukça zorluyor. İpucu vereyim; tekmelere karşı zaafı var.
Stryker: Biraz daha insansı bir karakter olan Stryker, günlük hayatta sanırım polis memuru.

Çeşitli karakterler ve arenalar ile sizlere dövüş zevkini sonuna kadar yaşatacak bir oyun. Yazıyı bitirip Mortal Kombat oynamaya gidiyorum. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Efsanevi dövüş oyunu
  • Yeni eklenen karakterler
  • İki kişilik oynanışı çok iyi
Eksileri
  • Görüntüler çok eski