Pes 5 ikon

Pro Evolution Soccer 5 İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Genel ›
  • Pro Evolution Soccer 5 İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

PES 5: Efsanenin Geri Dönüşü

Futbol oyunları dendiğinde bunun diğer oyunculara göre özel bir kitlesi olduğunu görürüz. Bazı insanlar oyun dendiğinde yalnızca futbol oynarlar. Futbol dünyanın en popüler sporu olunca böyle bir etki gayet normal. Ancak bu özellik yanında bir artıyı da getiriyor: Futbol oyunlarının hedef kitlesinin diğer oyunlara göre oldukça geniş olması!

Hal böyle olunca yatırım ve rekabet de aynı ölçüde kızışıyor. PES ve FIFA arasındaki rekabet ise bu anlamda adeta dillere destan bir rekabet olarak biliniyor. Bir sene PES futbol tutkunlarını kendine bağlarken diğer sene FIFA öne geçebiliyor. Aynı iki ezeli rakip futbol takımının maçları gibi! İki şirket de adeta Real Madrid ve Barcelona gibi…

Ancak bu yazının konusu bu rekabet değil, PES 5’in ta kendisi.

PES 5 Açılış

PES 5 Kasabian Club Foot şarkısı ile açılıyor. Options, içerik olarak PES 4 ile aynı olsa da tasarım oldukça iyi bir biçimde geliştirilmiş. Aslında ne yaparlarsa yapsınlar, Play Station ilk çıktığı yıllarda Japoncayı sökmüş insanlar olarak çok zorlanmayacağımız bir bölüm.

Edit sekmesinde de çok fazla yenilik olmadığını görüyoruz. Tek değişiklik kramponlarımızı modifiye edebilme özelliği. Edit Players’da ise önemli bir değişiklik göze çarpıyor. Ülkeler, Europe 1, Europe 2, The Americas, Asia/Oceania, Africa” olarak ayrılıyor. Bu aşamadan sonra ise hemen taraftarlığımız devreye giriyor ve Türk takımlarına bakıyoruz. 3 büyüklerin hepsi oyunda varsa da diğer büyük kulüpler kadar özenilmediği bir gerçek. Beşiktaş’la Galatasaray’ın Fenerbahçe’den daha iyi durumda olduğunu da belirtelim.

Basic Settings’te ise birkaç yenilik göze çarpıyor. Glowth Type, genç futbolcular için zamanla gelen fiziksel değişim ile ilgili. Oyunun gerçeklik algısını bir hayli artıran bir özellik. Bir diğer yenilik ise Drop Kick Style: Oyuncunun hava toplarına nasıl tepki vereceğini bu özellik sayesinde belirleyebiliyoruz. Style of Dribble ise adından da anlaşılacağı üzere dripling ayarı.

PES 5 Oyun İçi Animasyonlar ve Oynanabilirlik

Tüm ayarlarımızı yapıp takımımızı ve taktiğimizi de belirledikten sonra maç nihayet başlıyor. PES 5’in yenilikleri de burada iyiden iyiye ortaya çıkıyor. Seyirciler arasında gezinen animasyonlardaki 3D efektleri bir hayli gerçekçi.

Maça başladığınızda ilk fark ettiğiniz şey ise oyuncuların topun gelişine göre değişik hareket ettiği. Havadan, yerden, sekerek gelen toplarda oyuncu buna göre konum alıp kendisini ayarlıyor. En büyük yenilik ise pasların eskisi kadar kolay verilemediği. İster orta sahada pas veriyor olun, ister ceza sahasına orta açıyor olun, her an topla oyuncu arasına rakip takımın oyuncusu girebiliyor. Kaleye uzaktan şutlarda ise durum tam tersi. Şutlarınız defans oyuncularına eski sürümlerdeki kadar çok takılmıyor. Bu da kaleye isabet edecek şutlarınızın artması anlamına geliyor. Güçlü takım ve futbolcularla zayıf takım ve futbolcuları arasındaki uçurum da ortadan kalmış durumda. Yani PES 5’te sıkı bir takımı aldığınız için her takımı yenmeniz mümkün değil!

Master League’in görünümü de gelen değişimler arasında ancak bu kadar değil. Transfer ve kondisyon sekmelerinde önemli değişiklikler göze çarpıyor.

PES 5 adeta Konami’nin geri dönüş oyunlarında bir klasik durumunda. Bilgisayar oyunları tarihindeki mihenk taşlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kankalarınızla geçmişe dönüp bir maç yapmak istiyorsanız PES 5 tam da aradığınız oyun. İyi olan kazansın!

Pro Evolution Soccer 5 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98SE/ME/2000/XP
İşlemci : Intel Pentium III 800 MGHz veya eşdeğeri
Ram : 128 MB
Harddisk Alanı : 800 MB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 3 / ATI Radeon 8500
DirectX : 8.1
Artıları
  • Zamanına nispeten çok iyi oynanış ve grafikler
  • Profesyonel lisanslı futbolcular
  • Taktiksel oynanış
Eksileri
  • Bazı oyuncuların istatistikleri gerçeği yansıtmıyor
Pro Evolution Soccer 5 İÇERİĞİNE BENZER İÇERİKLER