Transformers The Game ikon

Transformers: The Game İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Savage Entertainment tarafından geliştirilen Transformers: The Game aksiyon türünde bir oyun.

Transformers yediden yetmişe herkes tarafından adı duyulmuş bir başyapıt. Çizgi-roman, oyuncak çizgi film şeklinde çeşitli yapıtları bulunan Transformers daha sonra karşımıza sinema filmi olarak çıkıyor. Sinema uyarlaması Steven Spielberg ve Michael Bay tarafından yapımı gerçekleştirilen film beyazperdede gösterime girmeden önce oyun olarak oyunseverlerin beğenisine sunuldu.
Araba tutkunu olan Sam Witwicky ikinci el olarak bir araba almıştır. Aldığı bu araba ile kaderi değişen Sam ilk başlarda bunun farkında değildir. Daha sonrasında dünyaya gelen iki ırk, Sam’in dedesi tarafından yüzyıllar önce keşfedilmiş Küp’ü ele geçirmek için mücadeleye tutuşurlar. Bu küpün özelliği ve bu ırkların bu küpü ele geçirmek istemelerinin nedeni ise küpün sahip olduğu enerji ile metal nesnelere hayat verebilmesidir. Oyunda Deception’lar küpü ele geçirip devasa bir ordu kurmak isterken Autobotlar ise bu duruma engel olmaya çalışmaktadır. Karakterimiz Sam’in oyundaki kilit rolü ise küpün anahtarının şuan Sam’de bulunan dedesinin eski gözlüğünde bulunmasıdır.

Giriş ve menü kısmının uzayı andırdığı oyunda, birbirleriyle sürekli çekişme halinde olan Autobot ve Deception ırklarından birini seçerek oyuna başlıyoruz. İyi özelliklere sahip olan ırk Autobot’u seçtiğimizde amacımız kayıp olan küpü kötü ırk olan Deception’lara kaptırmadan yok etmek. Kötü özelliklere sahip olan ırk Decepiton’u seçtiğimizde ise amacımız küpü bulmak ve ele geçirmek. Deception’lar küpü ele geçirmek için yapılabilecek her şeyi yapmaktan geri kalmayan bir ırk.

Haritaların dikkat çektiği Transformers: The Game’de ağaçları yerinden söküp atma, trafiği birbirine katma, binalara tırmanma gibi çok çeşitli aktiviteleri gerçekleştirmemiz mümkün. Ayrıca trafikte araç olarak ilerlediğimiz esnada yolu kısaltmak için binaların üzerinden, köprülerden varmaya çalıştığımız yere varabiliyoruz. Bu durum da oyunseverlere farklı bir alternatif sağlamış oluyor. Görevlerin genel itibariyle bir yere yok etme, koruma gibi durumlardan oluştuğu oyunda, ilerledikçe puanlar toplayarak yeni robotlar yönetme hakkına sahip oluyoruz. Megatron, Bumblebee, Optimus Prime gibi her birinin kendine has özelliklerinin olduğu çeşitli robotlar mevcut. Ayrıca puanlar toplayarak oyunun bonus bölümünde bulunan çeşitli materyallerin açılmasına da olanak tanınmış. Bu da oyuna ekstra bir hedef koyduğundan dolayı ekstra bir zevk katmış.

Grafiklerin gayet iyi olduğu oyunda, özellikle detaylı şekilde modellenmiş robotlar göze oldukça iyi görünüyor. Seslendirmesinde film ekibinin yer olduğu oyun, bu açıdan da son derece başarılı. Kontroller ve kamera açılarına biraz daha dikkat edilse çok daha iyi bir oyun deneyimi söz konusu olabilirmiş.

Transformers: The Game, çeşitli özelliklerde robotları, kaliteli oyun fizikleri, sahip olduğu geniş harita gibi çeşitli özellikleri ile özellikle aksiyon türünde oyun oynamayı seven oyunseverlere son derece kaliteli ve farklı bir oyun zevki sunuyor.

Artıları
  • Yüksek detaylı Transformer modelleri
  • Çok başarılı seslendirmeler
  • Çevre unsurlarının kırılması, patlaması çok etkileyici olmuş
Eksileri
  • Robotlara karşı robotlarla savaşmak bir süre sonra sıkıcı gelebilir
  • Yan görevler çok heyecanlandırmıyor
  • Kamera açıları zaman zaman sıkıntı olabiliyor
  • Oyun kısa hissi veriyor