TOCA Race Driver 3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

TOCA Race Driver 3 yarış oyunları konusunda en tecrübeli yapımcılardan birisi olan Codemasters tarafından geliştirilen ve yayınlanan yarış simülasyon oyunudur. Oyun Almanya’da DTM Race Driver 3 ve Avustralya’da V8 Supercars 3 ismi ile yayınlanmıştır.

Çok uzman bir yarış oyuncusu değilseniz yarış simülasyon oyunları her zaman çok eğlenceli gelmeyebilir. Çünkü bir sürü kafa karıştıran kurslar, sınıflar ve aracınız için yapmanız gereken bir sürü ayar hızlı hızlı yarışlar oynayıp değişik arabaları test etmek isteyen oyunculara pek cazip gelmeyebilir. Ama TOCA Race Driver 3 oyunu bize bir yarış simülasyon oyununun nasıl eğlenceli olabileceğini gösteriyor. Oyunda 120 şampiyona, bonus şampiyonalar ve 35 farklı yarış disiplini bulunuyor. Bu disiplinlerin arasında Formula tipi araçlarla yapacağınız yarışlar, kaslı araçlarla ( muscle car ) yapacağınız yarışlar, spor araçlarla yapacağınız GT yarışları, Nascar tipi araçlarla yapacağınız oval yarışlar, ralli yarışları ve 4×4 canavar araçlarla yapacağınız off-road yarışlar ve hatta tır dorseleri ile yarışlar gibi çok farklı türde yarışlar bulunuyor. Bir disiplinde sıkıldığınızda hemen başka bir yarış disiplinine geçebilirsiniz. Yeni bir oyun açmış hissine kapılacaksınız. Oyunda ayrıca DTM, British GT ve V8 Supercar şampiyonları gibi lisanslı şampiyonalar da yer alıyor.

Oyun tarz olarak Gran Turismo ve Forza Motorsport oyun serilerindeki oyunlara benziyor ve oyunda birçok modern araç yer alıyor. Her şeyden önce gerçekçi bir yarış oyunu, detaylı araç grafiklerine sahip, fizikler oldukça tutarlı, motor sesleri derin ve gerçeğine uygun, araç deformasyonu konusuna ise ayrı bir parantez açmak lazım. Oyundaki hasar sistemi çok iyi ayarlanmış, tekerleğiniz yerinden çıkabilir, çamurluk kopabilir veya yere sürtebilir, kaporta düşebilir, takla atıp aksları kaybedebilirsiniz, motor aşırı ısınıp hararet yapabilir. Yani teknik olarak yarışlarda başınıza gelebilecek hemen hemen her arıza ve hasar oyuna başarılı bir şekilde eklenmiş.

Oyunun yapay zekasına çok iyi veya çok kötü demek yanlış olur. Şahsi fikrim bu türde oldukça detaylara dikkat edilerek hazırlanmış bir oyunda yapay zeka biraz daha başarılı olabilirdi. Buna rağmen rakipleriniz avantaj sağlamak için size çarpabilir. Colin McRae oyunlarının aksine TOCA 3 oyununda yarışları baştan başlatabilmek de sizin zamandan baya tasarruf etmenizi sağlıyor. Oyunda 4 farklı kamera açısı bulunuyor: 2 si araç içi ve kokpit kamerası, biri yandan, biri de klasik üstten görünüm.

Oynayabileceğiniz 3 farklı mod var; Pro Career, World Tour ve Free Race. Pro Career modunda 30’dan fazla kendi içinde de aşamalara sahip bölüm bulunuyor. Yarış oyunlarında klasikleşmiş olan kazandıkça yeni pistlerin açılması bu modda mevcut. Bunun yanı sıra kurslarda en iyi tur zamanı rekorlarını kırarak da yeni pistleri açabiliyorsunuz. Her yeni gelen pist ve rakipler daha zorlu hale geldiği için aracınızın özelliklerini yükseltip onlara karşılık verebilirsiniz. World Tour modunda ise dikey dallanma sistemi mevcut. Oyunun başında ikiye ayrılan dallardan birini seçip yarışıyorsunuz. Bu dallardaki yarış stilleri farklı olabiliyor, örneğin birinde 4×4 yarış diğerinde ise Nascar tarzı oval yarışlar olabilir. Bunlardan birini seçip başarılı bir şekilde tamamladığınızda o dalın altında 3 farklı disiplinde yarışlar açılıyor. Bu yarışlar da tamamen sürpriz olacak bir şekilde rastgele disiplinlerde geliyor. Kazandıkça alttan dallar açılarak bu şekilde ilerliyorsunuz. Free Race modunun ismi de her şeyi anlatıyor zaten.

TOCA Race Driver 3 oyununda oldukça fazla modifiye ve araç ayarlama seçenekleri mevcut. Her yarışa başlamadan önce araç bakımları ve modifiye seçeneklerini ayarlayabiliyorsunuz. Aracınızın süspansiyonunu, aşağı çekiş kuvvetini, frenlerini, vites türünü, tekerleklerini, sürüş yüksekliğini, önden veya arkadan çekişli olmasını ve kanat kavisi gibi özelliklerini seçip istediğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz. Eğer ben bu modifiye ve araç ayarlarından fazla anlamam diyorsanız bunları ayarlamadan girmek yarışı kesin kazanamayacaksınız anlamına gelmiyor. Bunlar usta oyuncuların yaptığı ince ayarlar. Yarışlar sırasında da size avantaj sağlıyor. Eğer bu tip ayarları ve yarışlarla ilgili bilgileri öğrenmek istiyorsanız oyunda hayali bir karakter olan yarış koçu bulunuyor. Bu koç sayesinde bazı şeyleri öğrenebileceğiniz gibi şampiyonlar arasında size yarışlarla ilgili bilgiler de veriyor.

Oyunu online olarak oynamak isteyenler LAN üzerinden veya oyun sunucuları üzerinden 12 kişiye kadar oynayabilir. Online olarak oynadığınızda oyundaki kare sayısı 30 FPS olarak sabitlenmiş.

TOCA Race Driver 3 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 2000/XP
İşlemci : Pentium 4 veya Athlon XP
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 6 GB
Ekran Kartı : 32 MB, NIVIDIA GeForce3+ / ATI Radeon 8xxx+ / Intel 915g
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Yarış disiplini çeşitliliği
  • Çok fazla pist ve yarış
  • Gerçekçi simülasyon yapısı
Eksileri
  • Yapay zeka daha iyi olabilirdi