Ashes Cricket 2009 ikon

Ashes Cricket 2009 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Ashes Cricket 2009 ile Kriket Dünyasına Adım Atın!

Ashes Cricket 2009, adından da anlaşılacağı üzere bir Kriket oyunu. Daha çok İngiltere ve İngiltere’ye bağlı ülkelerde popüler olan kriketin ayrıntılı bir simülasyonu olan Ashes Cricket 2009’u oynadıktan sonra bu sporu sevmeniz ve takip etmeniz mümkün.

Oyunun geliştiricileri Transmission Games ve Gusto Games. Yayıncılar ise Codemasters, Atari ve Bandai Namco Partners. Oyun 2009 yılında piyasaya sürüldü ve bir hayli sevildi.

Kriket

Oyuna başlamadan önce kriket sporunun birkaç kuralından bahsetmek gerek. Ashes Cricket 2009’da koçluk özelliği mevcut ancak yine de ne oynayacağımızı bilmek iyi olacak.

Oyun görünüş olarak beysbola oldukça benziyor. Futboldaki gibi 11 kişilik iki takım arasında oynanıyor ama oyuncuların hepsi aynı anda sahada hiçbir zaman olmuyor. Atıcı ve ve vurucu takımlar yazı tura yöntemi ile belirleniyor ve oyun başlıyor.

155 m’ye 135 m, oval bir sahanın ortasında bulunan, 20×3,6 metrelik bir alanda oynanıyor. Bu alanın iki ucunda, vurucunun arkasında ise 75cm boyundaki “kale” bulunuyor. Amaç, wicket adı verilen bu kaleleri devirmek. Atıcı, topu vurucunun arkasındaki wicketi devirmek için atıyor. Vurucu ise sopası ile kaleyi savunmaya çalışıyor. Eğer atılan top wicket’a çarparsa vurucu oyun dışında kalıyor. Oyunda wicket’ları devirerek adam eksiltmeye çalışıyorsunuz.

Seçenekler, Grafikler ve Oynanabilirlik

Ashes Cricket 2009’da koçluk özelliğinin mevcut olduğunu söylemiştik. Koçluk görevini yapan karakterler ise bizim çok fazla bilmediğimiz ama kriket tutkunları tarafından efsane olarak bilinen isimler. Ana menünün ilk seçeneği de buna uygun olarak Legends Coaching. Sir Ian Botham ve Shane Warne gibi isimlerden kriketin inceliklerini öğrenebiliyoruz.

2. seçenek ise Customisation seçeneği. Adından da anlaşılacağı gibi saha, takım gibi birimleri buradan istediğimiz şekilde uyarlayabiliyoruz. Dünyada kriket oynanan ülkelerin takımlarını, kriket sahalarını topun türünü, sıcaklığı, bulutları ve rüzgarı custom etmek mümkün. Oyun da ayrıca online oynama seçeneği de bulunuyor.

Ashes Cricket 2009’un grafiklerinin bir hayli iyi olduğunu söyleyebiliriz. Karakter animasyonları, atıcının hareketleri, vurucunun gelen topa verdiği tepki, saha ve tribünler oldukça iyi bir biçimde yansıtılmış. Sesler de yine grafikler gibi oldukça başarılı. Kendinizi atmosfere kaptırmanız bu yüzden kolay oluyor.

Kriket genel olarak çok karmaşık bir spor olmadığı için Ashes Cricket 2009’un kontrollerinin de buna uygun olarak karmaşık olmadığını belirtelim. Atışınızın türünü, şiddetini rüzgarı da bir miktar hesaba katarak yapmanız yeterli. Vurucu olduğunuzda topu saha içinde yakın bir yere mi göndermek istiyorsunuz, yoksa sahanın dışına mı, buna karar vermeniz yeterli. Ekranın sağ üst köşesindeki kontrol butonları geri kalanı sizin için yapıyor.

Spor oyunlarından hoşlanan oyuncular için ideal bir oyun olsa da kriketin biraz tek düze bir spor olduğunu söylemekte fayda var. Ancak Ashes Cricket 2009’un başarılı sürümü bu tekdüzeliğin üstesinden geliyor.

Artıları
  • Sıradan gibi gözüken ama ince nüanslarla dolu oynanış
  • Yüksek rekabete sahip online modlar
Eksileri
  • Aşırı hata içeriyor