Far Cry 2 ikon

Far Cry 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Far Cry 2, ilk oyunun ötesinde bambaşka bir oyun olmayı başardığı için belki farklı bir isimle çıkabilirdi. Ancak geliştirici firma Ubisoft, tüm diğer serilerde yaptığı gibi ismi koruyarak mekanikleri değiştirerek yeni bir çağın başlamasına sebep oldu.

Oyun yine bir bölge keşfetme ruhunu bize işliyor. Etiyopya’da Çakal ismindeki bir silah kaçakçısının peşinden gidiyoruz. Bunu gerçekleştirirken çok tehlikeli alanlara gireceğimizin de farkında olarak. Oyunda, belli kartellerin yönettiği bölgeler var. Bazı alanlarda konuşlanmış olan çeteler, iç savaş yaratarak birbirleriyle olan karargahları ele geçirme savaşı veriyor. Bu çetelere sızarak yeni bir strateji geliştirme şansımız olacak.

FPS oyunlarının altın çağını yaşadığı sıralarda çıkan Far Cry 2, diğer türlere nazaran daha fazla çevreye yönelten / gezme ve keşfetme içgüdüleri ortaya çıkaran bir tarzda çıktı. Tropik bir adada yapılacak bir kovalamaca herkesin dikkatini çekmişti. Türk geliştiricilerin ön ayak olduğu altyapı bir nebze korunarak ikinci oyun, birincisinin üzerine kat be kat koyarak geri geldi.

Karakter seçimi ile başladığımız oyun, training görevleri ile oyuna ısındırıyor. Ana hedefimize de hazırlıyor. Hikayeyi de yavaştan veriyor. Harita oldukça geniş, yapılabilecek bir çok şey bulabiliyoruz. Oyun başladığında sabit olarak gelen bazı aletlerimiz var, bu mekanizmaların kullanımını yine pratik bölümlerinde öğretiyor. Harita bağlantılarımız geliştikçe silah lootları, duraklar ve çete bölgelerini görebileceğimiz alanlar açılıyor. Açık dünyaya yakın bir ortam var. Size görevler sırayla verilmiyor. Belli bir sırası da olsa sizin gidip almanız gerekiyor.

Çetelerle uğraşırken önceden hazırlık yapmanız gerekmekte. Bir süre gözetlemenizde fayda var. Bazı alanları çok kolay ele geçirebilirken, bazı alanlarda zorlanabilirsiniz. Çok büyük stratejiler yapmaya fazla izin vermiyor, eğlence boyutu düşünülerek, sizi çatışmaya itme atmosferini başarıyla gerçekleştirmişler. Yani her gittiğiniz yerde bir tehlike çıkabilir. Hatta süre ile alakalı olduğunu düşünüyorum, belli bir süre hiçbir şey yapmadığınızda, oyun düşmanları karşınıza hemen çıkarıyor ve aksiyonun bitmesi gibi bir durum yaşanmıyor.

Araç kullanımı önemli, harita yeterince büyük olduğu için çeşitli araçları kullanarak tropik adayı dolaşabilirsiniz (sadece araba değil, tekne ve bot da kullanabiliyorsunuz). Bazen kenara çekip güneşin manzarasını izlemek güzel olabiliyor hatta. Half Life 2’de deneyimlediğimiz araç sürerken çatışmaya girme mekaniğini güzel yapmışlar. Ancak her ikisini aynı anda yapamıyoruz.

Binalarda farklı depolar bulunabiliyor. Bir yere ele geçirdiğinizde biten kurşunlar ve silah ihtiyacını genelde ele geçirdiğimiz yerlerden sağlıyoruz. Silahların çeşidi fena sayıda değil, yine de daha farklı türler görmek istiyoruz. Diğer uğraşmamız gereken konu silahların yıpranma payları. Her silahı oyun sonuna kadar kullanabilmek zor, mutlaka silahlarınızı yenilemeniz gerekiyor.
Tamir işleri için craft yapmaya gerek yok, basit biçimde etkileşime girerek çeşitli işe yarayacak onarımlar yapabilirsiniz.

Değişen konulara bakarsak, araç kullanımı, görselliğin artırılması, harita genişliği olarak özetleyebiliriz. Ancak oynanabilirlikte bazı farklılıklar yer almış. Sağlık sistemi komple değişerek, sargı bezi ve iğne gibi özellikler eklenmiş. Elinizde yeteri kadar sağlık malzemesi yoksa çatışmalarda ölebiliyorsunuz.

Silahların çeşidinden bahsettik, açık alanda etkili olmayan fakat ot ve insan yakabildiğimiz Flame thrower silahını Far Cry serisinde ilk kez Far Cry 2’de görüyoruz. Çoğu oyuncunun göz bebeği olan bu silahı kullanmak zaman zaman keyifli olabiliyor. Müzikler ve ses kullanımı ise güzel. En azından sırıtmıyor. Sizi atmosfere sokmaya yetiyor. Hikaye modunu bitirdiğinizde oyun uzun süre oynamayı vadetmiyor, kalan yan görevleriniz var ise onları bitirebilir ya da güneşin keyfini yaşayabilirsiniz.

Far Cry 2 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows Xp / 7 / 8 / Vista
İşlemci : Intel 2.8 GHz
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 6 GB
Ekran Kartı : Ati Redoen X1600 grafikli kart veya Nvidia 6600
DirectX : 9
Artıları
  • Bu tip oyunlarda pek rastlayamayacağınız kadar özgürlük
  • Birbirini destekleyen derinlemesine ödül ve yükseltme sistemi
  • 50 kilometrekarelik muazzam oyun alanı
  • Oldukça uzun ve fazla içeriğe sahip tekli oyuncu modu
Eksileri
  • Hikaye geçtiği mekanların siyasi durumuna pek değinmiyor
  • Uzun mesafeleri katetmek sıkıcı olabiliyor